Summer Holiday Leave 2020
Life city
Haga Park vårdboende Förslöv
Vigintiquinque

Vackra plåtar, beständiga ytskikt – FMH Rostfritt är inte bara grått…

Vi kan erbjuda rostfritt stål i olika kvalitéer med förädlade ytfinishar så som mönstervalsat, olika glanstal och med modifierat kromoxidskikt som ger ett antal ”metallfärger”. Dessa skapas genom prismatisk ljusinterferens utan att man tillför pigment eller några organiska bindemedel. Produkten består till 100% av metall. Vi har nu även rostfritt stål med Ti-behandlad yta som ger en hårdare och ännu mer nötningsbeständig ytfinish.

De FMH Rimex-produkter som vi erbjuder lämpar sig bl.a. som tak och fasadmaterial samt annan inklädnad så som hissar, skyltar, pelare, broar, fallskydd m.m. Detta eftersom ytfinisharna är helt beständiga mot väder, vind och UV-strålning. Förutsatt att miljön är stabil och man valt rätt rostfri stålkvalité har man ett ytskikt som håller under många decennier. D.v.s. materialet varken rostar eller ärgar och reagerar inte med livsmedel vilket innebär att det är lättskött och hygieniskt. Materialet är lätt att sanera och hålla rent från de flesta former av föroreningar samt smitta, urin, lim/tejp, graffiti m.m. utan att det lämnar spår efter sig vid rätt val av rengöring.

Våra material är till 100 % återvinningsbara. Rostfritt stål är ett av världens mest återvunna material. FMH Rimex-produkter består redan till 75% av återvunnet material. Genom sin goda beständighet kan man genom att välja våra material minimera drift- och underhållskostnader och samtidigt minimera miljöbelastningen. Man kan skapa inredning, accenter, armaturer, vägg/takbeklädnader, pelarinklädnad, interiört och exteriört som är starkt, tåligt och med låg vikt. Detta utan att göra avkall på höga estetiska värden. Våra Rimex ytor finns i tusentals varianter.

För ytterligare information kring ytornas egenskaper och lämpliga val är ni välkomna att kontakta oss för konsultation. I mån av tillgång kan vi även bistå med materialprover till aktuella projekt och till produkter under utveckling.

FMH Rimex rostfria material är registrerade hos Byggvarubedömningen och SundaHus.