FMH RIMEX CERNOTEX™ AFP

Anti Finger Print – Fingeravtrycksresistent beläggning


En keramisk nano-beläggning för långvarig estetik och enkelt underhåll

FMH Stainless och Rimex Metals Group är stolta över att kunna erbjuda en kompletterande ytbehandling till våra specialiserade metallytor med lanseringen av vår nya produkt CernoTex™ AFP Coating.

Ytorna hålls rena längre

Vi erbjuder nu CernoTex™ – en keramisk nanobeläggning,
anti-fingeravtrycksfilm som förbättrar produktens estetiska kvalitet genom att betydligt minska vidhäftningen av fingeravtryck och andra märken på rostfritt stål. CernoTex™ gör också att det blir mycket lätt att ta bort smuts som dyker upp över tiden.

Var och på vad kan CernoTex ™ användas?

CernoTex™ är idealisk för användning i inredningsapplikationer, särskilt områden med hög belastning av beröring, på en rad naturliga, färgade och mönstrade ytor i rostfritt stål. Detta inkluderar våra borstade och blästrade ytfinishar i Hairline, Satin, Granex™ utförande samt följande mönstervalsade ytor, Canvas, Linen, Sandstar, Squares som är bra val av ytor för CernoTex™ -behandling.

CernoTex™ appliceras på plana plåtar men har fortfarande bra bearbetningsegenskaper vilket innebär att bockning till önskad form är fortfarande möjlig. Vi har framgångsrikt testat att bocka 180° utan att CernoTex™-skiktet spricker eller flagnar.

CernoTex™ har också testats framgångsrikt för skärning med fiber- och CO2-lasrar samt för stansning, med hjälp av stans- och presstekniker. 

Vetenskapen bakom den keramiska nanobeläggningen

Kortfattat, vi uppnår denna skyddande keramiska nano-beläggningen genom en kemisk process som kallas ”Sol-Gel Process”, som är en metod för att använda våt kemi för att syntetisera tunna, täta, hårda beläggningar med glas- eller keramikliknande egenskaper.

När beläggningen väl applicerats på rostfritt stål härdas den termiskt för att täta den. Den slutgiltliga beläggningen får låg ytenergi (hydrofob); detta gör att fukten från fingeravtrycken blir mindre vidhäftande och därför lättare att ta bort.

Fördelarna med CernoTex™

  • Fantastiskt för interiörapplikationer.
  • Håller metallprodukter i orörda estetiska skick.
  • Betydande minskning av fingeravtryck och fett.
  • Goda bearbetningsegenskaper.
  • Perfekt för vältrafikerade publika områden med hög beröringsbelastning.
  • Låg ytenergi (hydrofob) – vätskeavvisande.
  • Lägre underhållskostnader på grund av enklare rengöring jämfört med ytor som inte är behandlade med CernoTex ™.