NY Rimex 1
NY Rimex 2
NY Rimex 3
NY Rimex 4

Rimex Metals

FMHs produktprogram för metallytor som är tillverkade av Rimex Metals Group inkluderar mönstervalsade, blästrade, borstade- slipade- och högglanspolerade ytbehandlingar, ColourTex® samt T22™ färgat rostfritt stål och MetalArt™ - ett utbud av kunddesignade ytor.
Alla våra rostfria ytor från Rimex metals är registrerade och godkända hos ByggVaruBedömningen samt Sunda Hus.

MÖNSTERVALSADE YTOR

De mönstrade ytorna är tillverkade genom kallvalsning av olika
metaller i plåtformat eller rullformat (coils).
De mönstervalsade produkterna är sedan planade genom efterriktning.
Se mer här

GRANEX™

De flesta leverantörer erbjuder blästrade komponenter istället för blästrat plåtmaterial. Till skillnad från andra leverantörer har Rimex en omfattande expertis inom urval av plåtråvara och hantering av denna samt möjlighet att erbjuda ytbehandlingen Granex™. Rimex ytbehandlingar är därför mer tillförlitliga och av jämnare och högre kvalitet än vad andra producenter erbjuder.

RIMEX SUPER MIRROR

Rimex Super Mirror är så nära man kan komma en perfekt polering av rostfritt stål. Super Mirror är fläckfri och har perfekt reflektionskvalité.
Reflektionen hos Rimex Super Mirror plåt skapar ljus och rymd och är lätt att framställa. Till skillnad från en vanlig spegel kan Super Mirror användas vid matproduktion, tak och i offentliga miljöer då den inte kan krossas. Rimex Super Mirror är av högre optiskkvalitet än No.7 och No.8 spegelpoleringar.

FMH T22™ RANGE COLOURED FINISHES

FMH T22™ range är en rad dynamiska PVD-färgade produkter som erbjuder ett utökat antal alternativ tillsammans med ColourTex® färgade produkter. Till skillnad från de mer levande ytfinisharna ColourTex® så har T22™ seriens ytfinishar, som produceras med en PVD beläggningsprocess, en mer enhetlig färgeffekt. T22™ range finns tillgängligt i plåttjocklekar som är lämpliga till butiksinredningar, inredningar och skyltar mm. T22™ range tillverkas enbart i rostfritt stål och kulörerna som finns tillgängliga är: Gold, Rosy Gold, Bronze*, Black*, Champagne* och Blue*.

* = Främst för interiört bruk med anledning av att ytan har begränsad UV-beständighet.

Se exempel på FMH T22™ range Coloured Finishes här

FMH CT - COLOURTEX®

FMH CT - ColourTex® kan kombineras med spegelblank yta eller satinpolerad yta, Granex™ glasblästrat eller med Rimex andra produktlinjer som Mönstervalsat eller MetalArt™ ytbehandlingar. ColourTex® är en plåtprodukt enbart tillgänglig i rostfritt stål. Färgerna som kan framställas i ColourTex® processen är: Black, Charcoal, Blue, Bronze, Cannon Bronze, Champagne, Gold och Rosy Gold.
Notera att på denna typ av infärgat rostfritt stål kan tonen på kulören variera i olika belysningar, mellan olika leveranser av rosfritt stål och produktionsomgångar.

Se exempel på FMH CT - ColourTex® här

METALART™

MetalArt™ är en gemensam beskrivning av de effekter som kan tillverkas på ytor av rostfritt stål och andra metaller genom olika processer som inkluderar kontrollerad etsning, Colourtex® eller blästring, färgborttagning och/eller någon annan av de processer Rimex kan erbjuda.
Unika och specialritade designer är lätta att tillverka genom att överföra dina datorgenererade bilder till rostfritt stål och andra metaller genom MetalArt™.

VORTEX®

Vortex® är en riktningsfri polerad ytfinish, som framhäver mjukare kvalitéer för rostfritt stål i arkitektursammanhang, genom en spridd helhetseffekt (pattinering) över materialets yta. Den mjuka lystern är framställd genom en poleringsprocess som tar bort den specifika riktningen på ytan, som de vanliga 240 slipnings-/poleringsprocesserna ger till rostfria plåtprodukters ytor, så att nya spännande estetiska uttryck öppnar sig.

RIGITUBE®

Rigitube® är en mönstrad rörprodukt som ger grepp, hållbarhet, styvhet och estetik som vanliga omönstrade rör inte kan ge. RigiTube® har praktiska egenskaper bortom estetik och är godkänd av funktionshindrades förbund inom säkerhetsmontering då produkten ger grepp till transport, ingenjör och arkitektoniska applikationer. RigiTube® är hållbar och lättillverkad och kan användas i alla miljöer för ramper och handräcken. Användningen av mönster döljer även defekter och märken/bucklor.