Rimex Metals

FMHs produktprogram för metallytor som är tillverkade av Rimex Metals Group inkluderar mönstervalsade, blästrade, borstade- slipade- och högglanspolerade ytbehandlingar, ColourTex® samt T22™ färgat rostfritt stål och MetalArt™ – ett utbud av kunddesignade ytor. 

Alla våra rostfria ytor från Rimex metals är registrerade och godkända hos ByggVaruBedömningen samt Sunda Hus.

MÖNSTERVALSADE YTOR

Vi kan erbjuda ett drygt 20-tal varianter av olika mönsterpräglingar som tillverkas genom kallvalsning av olika metaller i plåtformat eller rullformat (coils). De mönstervalsade produkterna är sedan planade genom efterriktning. Var och en av dessa präglingarna erbjuder olika estetik och funktion. Präglingarna kan med fördel kombineras med olika kulörer och glans.
De olika mönsterpräglingarna ger ett bra skydd mot repor samt fingeravtryck. Vissa präglingar kan även underlätta borttagning av klistermärken och etiketter.
De präglade plåtarna blir styvare och planare än motsvarande plana plåtar vilket innebär att man i vissa fall kan gå ner i godstjocklek, vilket innebär en kostnads- och viktbesparing. Våra präglade och belagda infärgade plåtar kan klippas, bockas, laserskäras, stansas, limmas och nitas som vilken annan rostfriplåt som helst.

FMH CT – COLOURTEX®

FMH CT – ColourTex® kan kombineras med spegelblank yta eller satinpolerad yta, Granex™ glasblästrat eller med Rimex andra produktlinjer som Mönstervalsat eller MetalArt™ ytbehandlingar. ColourTex® är en plåtprodukt enbart tillgänglig i rostfritt stål. Färgerna som kan framställas i ColourTex® processen är: Black, Charcoal, Blue, Bronze, Cannon Bronze, Champagne, Gold och Rosy Gold.

Notera att på denna typ av infärgat rostfritt stål kan tonen på kulören variera i olika belysningar, mellan olika leveranser av rosfritt stål och produktionsomgångar.

Läs mer om FMH Rimex CT - ColourTex® infärgningsprocess

RIMEX SUPER MIRROR

Rimex Super Mirror är så nära man kan komma en perfekt polering av rostfritt stål. Super Mirror är fläckfri och har perfekt reflektionskvalité.
Reflektionen hos Rimex Super Mirror plåt skapar ljus och rymd och är lätt att framställa. Till skillnad från en vanlig spegel kan Super Mirror användas vid matproduktion, tak och i offentliga miljöer då den inte kan krossas. Rimex Super Mirror är av högre optiskkvalitet än No.7 och No.8 spegelpoleringar.

FMH T22™ RANGE COLOURED FINISHES

FMH T22™ range är en rad dynamiska PVD-belagda produkter som erbjuder ett utökat antal alternativ tillsammans med ColourTex® produkterna. Till skillnad från de mer levande ytfinisharna ColourTex® så har T22™ seriens ytfinishar, som produceras med en PVD beläggningsprocess, en mer enhetlig färgeffekt. T22™ range finns tillgängligt i plåttjocklekar som är lämpliga till butiksinredningar, inredningar och skyltar mm. T22™ range tillverkas enbart i rostfritt stål och kulörerna som finns tillgängliga är: Gold, Rosy Gold, Bronze*, Black*, Champagne* och Blue*.

* = Främst för interiört bruk med anledning av att ytan har begränsad UV-beständighet.

Läs mer om FMH Rimex - T22™ range infärgningsprocess

GRANEX™

De flesta leverantörer erbjuder blästrade komponenter istället för blästrat plåtmaterial. Till skillnad från andra leverantörer har Rimex en omfattande expertis inom urval av plåtråvara och hantering av denna samt möjlighet att erbjuda ytbehandlingen Granex™. Rimex ytbehandlingar är därför mer tillförlitliga och av jämnare och högre kvalitet än vad andra producenter erbjuder. 

På en matt Granex™ behandlad yta fäster ljus / belysning bättre än på en spegelpolerad yta. Detta innebär att de matta ytfinisharna uppfattas som ljusare än motsvarande kulör i spegelblankt utförande.

VORTEX®

Vortex® är en riktningsfri polerad ytfinish, som framhäver mjukare kvalitéer för rostfritt stål i arkitektursammanhang, genom en spridd helhetseffekt (pattinering) över materialets yta. Den mjuka lystern är framställd genom en poleringsprocess som tar bort den specifika riktningen på ytan, som de vanliga 240 slipnings- /poleringsprocesserna ger till rostfria plåtprodukters ytor, så att nya spännande estetiska uttryck öppnar sig.

METALART™

MetalArt™ är en gemensam beskrivning av de effekter som kan tillverkas på ytor av rostfritt stål och andra metaller genom olika processer som inkluderar kontrollerad etsning, Colourtex® eller blästring, färgborttagning och/eller någon annan av de processer Rimex kan erbjuda.
Unika och specialritade designer är lätta att tillverka genom att överföra dina datorgenererade bilder till rostfritt stål och andra metaller genom MetalArt™.

CernoTex™ AFP

Vi erbjuder nu CernoTex™ – en keramisk nanobeläggning, anti-fingeravtrycksfilm som förbättrar produktens estetiska kvalitet genom att betydligt minska vidhäftningen av fingeravtryck och andra märken på rostfritt stål. CernoTex™ gör också att det blir mycket lätt att ta bort smuts som dyker upp över tiden.

Nyheter

LIFE City – Hagastadens nya entré

LIFE City – Hagastadens nya entré

Ovanför E4-tunneln vid Norra Länken och Värtabanans tunnelrör där 200 000 trafikanter passerar dagligen bygger Atrium Ljungberg, Life City. Byggnaden kommer att bli Hagastadens nya entré med en levande fasad av glas och perforerat rostfritt stål i bronskulör. Platsen...

Tack till alla er som var med under Plåt20

Tack till alla er som var med under Plåt20

Vi vill tacka alla som hade möjligheten att delta under Plåt20 och många intressanta möten. Hoppas dagen gav er inspiration till era projekt och ökad kunskap om plåt inom arkitektur.Ett stort grattis till White Arkitekter som tilldelades Plåtpriset 2020 för nya...